Ситуація в енергосистемі України після нічного обстрілу

Через обстріли окупантів станом на 1 травня є значні пошкодження мережевої інфраструктури у Дніпропетровській та Херсонській областях. Повне усунення пошкоджень триватиме кілька діб. Про це, з посиланням на прес-службу Міненерго.
Як значили в прес-службі, увечері 30 квітня та в ніч на 1 травня ворог завдав чергового масованого удару по Україні. Пошкоджень об’єктів, що генерують електроенергію, не зафіксовано.
"Однак є суттєві пошкодження розподільних мереж. Як наслідок, знеструмлено частину споживачів м. Дніпра та області", – йдеться в повідомленні.

Також ускладнилась ситуація з електропостачанням на Херсонській області – через обстріл знеструмлено понад 11 тисяч абонентів у місті Херсон та 7, 1 тисячі – в області.
"Повне усунення пошкоджень триватиме кілька діб", – повідомили в Міненерго.

За даними прес-служби, енергетики виконують роботи з відновлення постачання електроенергії цілодобово. Зокрема, за минулу добу заживлено понад 7 тисяч абонентів у Донецькій області та близько 3 тисяч – у Сумській.
Нагадаємо, в ніч проти 1 травня війська РФ близько 02:30 атакували Україну з літаків стратегічної авіації. Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, з яких 15 було збито.

Ще новини

Leave a Comment